بیت کوین چیزی در حدودو 9 سال پیش وارد بازار شد و امروز نیز به قدرت اولیه خود باقی است ولی بیت کوین کش از آگوست 2017 آغاز به کار کرد و یکی از موفق ترین انشعابات بیت کوین حساب می شود. امروزه بیت کوین نه تنها گران ترین، بلکه با ثبات ترین و محبوب ترین ارز دیجیتالی نیز به شمار می رود. با این حال نمی توان گفت که این ارز بدون اشکال است. یکی از بزرگترین مشکلات ارزهای دیجیتالی مقیاس پذیری آنها یا به طور دقیق تر اندازه بلاک تراکنش است. این اندازه برای ایجاد بیت کوین یک مگابایت است. این محدودیت باعث ایجاد تاخیر در پردازش تراکنش های و تعداد تراکنش هایی می شود که در شبکه انجام می شود
ولی داستان بیت کوین کش به طور کلی متفاوت است.این ارز ، این قابلیت را ایجاد می کند که اندازه هر بلاک از 1 مگا بایت به 8 مگا بایت افزایش پیدا کند. هدف اصلی بیت کوین کش افزایش تعداد تراکنش های درون شبکه است، به شکلی که این ارز بتواند با غول های صنعتی مانند Paypal و Visa در زمینه حجم تراکنش ها رقابت کند.
فورک
اینکه حجم یک مگا بایت برای بلاک های بیت کوین انتخاب شد، این بود که شانس Spam و حملات DDoS را کاهش دهند. تا زمانی که تعداد تراکنش های درون شبکه چندان زیاد نبود، این محدودیت تاثیر چندانی نیز نداشت. با افزایش محبوبیت روز افزون بیت کوین، این محدودیت باعث انباشته شدن بلاک ها و در نهایت باعث افزایش زمان مورد نیاز برای کامل شدن یک تراکنش می شد. به همین دلیل اوضاع در حدود ماه می سال 2017 تقریبا از کنترل خارج شد. بعضی از کاربران گزارش می دادند که برای تایید تراکنش ها، زمانی در حدود 4 روز لازم بوده است.
کاربران برای افزایش سرعت تایید تراکنش مجبور بودند مبالغ بیشتری بپردازند، و به همین دلیل بیت کوین گزینه مناسبی برای پرداخت مبالغ کوچک به شمار نمی رفت.به عنوان مثال، پرداخت هزینه یک فنجان قهوه با بیت کوین اصلا به صرفه نبود، چراکه هزینه تراکنش برای پرداخت بیت کوین به ارزش 3 دلار، چیزی در حدود 15 دلار بود.
برای حل این مشکل جامعه بیت کوین به دو راه حل دست پیدا کردند. یکی بیت کوین بدون محدودیت و دیگری SegWit.
بیت کوین بدون محدودیت هیچ محدودیتی برای اندازه سایز بلاک در نظر نمی گرفت. بنا بر این بیشتر استخراج کنندگان طرفدار این راه حل بودند. به این دلیل که محدود نبودن اندازه بلاک مانع از انباشته شدن بلاک ها می شد و از طرفی هزینه کلی برای استخراج را افزایش می داد.
با این حال توسعه دهندگان چندان موافق این راه حل نبودند، چراکه اعمال این سیستم، ماینرهای کوچک را از سیستم محو می کرد، و در نتیجه کل شبکه مانند یک شبکه متمرکز در اختیار شرکت های ماینر بزرگ قرار می گرفت.
SegWit راه حل دیگر بود که با اعمال آن بعضی از اطلاعات در فایل های جداگانه ای خارج از بلاک چین نگهداری می شد. به عقیده توسعه دهندگان، با این کار حجم قابل توجهی آزاد شده و در اختیار کاربران قرار می گرفت. به این ترتیب در یک بلاک تراکنش های بیشتری جای می گرفت و زمان تایید تراکنش ها به شکل محسوسی کاهش می یافت. ولی بیشتر افراد معتقد بودند این راه حل نیز یک راه حل موقتی بوده و بیشتر شبیه پاک کردن صورت مسئله عمل می کند.
در نتیجه یک پروتکل دیگر با نام SegWit2X طراحی شد. این پروتکل به شکلی طراحی شده بود که بعضی از اطلاعات را خارج از بلک چین ذخیره می کرد و سایز هر بلاک را به 2 مگا بایت افزایش می داد. این پروتکل در آگوست سال 2017 و با رای اکثریت اعمال شد. با این حال افزایش سایز بلاک به زودی در شبکه اعمال نشد. بسیاری از افراد معتقد بودند این راه حل یک راه حل واقعی نیست و بیشتر برای به تعویق انداختن مشکل طراحی شده است. از آن گذشته این طرح بیشتر به نفع افرادی بود که به بیت کوین به چشم یک سرمایه گذاری نگاه می کردند، و نه یک سیستم پرداختی.
نهایتا در کنفرانس آینده بیت کوین که در شهر آرنهم هلند برگزار شد، ایده اولیه پروتکل بیت کوین کش که با عنوان بیت کوین ABC شناخته می شد، توسط آماوری سشه، یکی از مهندسان سابق فیسبوک مطرح شد.
سشه و اعضای تیم تصمیم گرفتن پروتکل SegWit2X را کنار بگذارند و به جای آن سایز یک بلاک را به 8 مگابایت افزایش دهند. ولی اعمال تغییراتی به این بزرگی نیازمند آن بود که شاخه ای مجزا از شبکه بیت کوین تشکیل شود. در نتیجه ایده هارد فورک در آگوست 2017 اعلام شد.
هارد فورک تنها راه برای به روز رسانی نرم افزار بیت کوین برای توسعه دهندگان به شمار می رود. توسعه دهندگان یک شبکه بلاک چین جدید با قوانین متفاوت ایجاد کردند. بلاک چین اصلی و منشعب برای ارزهای دیجیتالی یکسان هستند تا وقتی که دو بلاک چین جداگانه تشکیل دهند و در نتیجه هر دو شبکه به شکل مستقل به کار خود ادامه دهند.
بعد از جدا شدن این دو شبکه به طور کامل، تمام افراد همان مقدار که بیت کوین داشتند، بیت کوین کش دریافت کردند.
ارز دیجیتالی جدید نیز به زودی توسط سرمایه گذاران مورد مقبولیت واقع شد و در انتهای روز اول به وجود آمدن، بیت کوین کش به سومین ارز دیجیتالی جهان، بعد از بیت کوین و اتریوم، از لحاظ بازار سرمایه تبدیل شد.
آیا بیت کوین کش از بیت کوین ارزان تر است؟
به طور خلاصه باید گفت بله. افزایش مداوم هزینه تراکنش ها برای بیت کوین، یکی از دلایل مقبولیت سریع بیت کوین کش بوده است. با توجه به تحقیقات میدانی انجام شده در دسامبر 2017، هزینه تراکنش های بیت کوین کش، 99.56 درصد ارزان تر از تراکنشی با همان ارزش در شبکه بیت کوین تمام شده است.
در انتهای سال 2017، افراد برای جا به جایی بیت کوین های خود به صورت میانگین 28 دلار به عنوان هزینه پرداخت می کردند. بعضی از افراد ادعا می گردند که برای تراکنش بیت کوین به ارزش 25 دلار، 16 دلار هزینه تراکنش پرداخت کرده اند.
منتقدان هارد فورک
در دنیای ارزهای دیجیتالی، هارد فورک یک مسئله دردسر ساز قلمداد می شود. افراد بسیار زیادی معتقدند که هارد فورک متناقض با اصل غیر قابل تغییر بودن بلاک چین است.
زمانی که صحبت از این هارد فورک می شود، بسیاری از منتقدان معتقدند میزان قدرت کامپیوتر مورد نیاز برای استخراج بیت کوین کش بسیار زیاد است و هزینه های جاری آن ماینرهای کوچک را عملا از شبکه حذف می کند و تمامی بازار را به شکل انحصاری در اختیار شرکت های بزرگی قرار می دهد که توانایی پرداخت هزینه های جاری استخراج را خواهند داشت. در نهایت همه کسانی که قبل از تقسیم شدن شبکه ها بیت کوین داشتند، به همان میزان بیت کوین کش دریافت کردند.
این افراد معتقد بودند که این تغییرات چیزی نیست جز برنامه ای برای دریافت وجه بیشتر و کسب درآمد. این افراد معتقد بودند که هارد فورک مشکلی ایجاد می کند که به موجب آن افراد می توانند دو تراکنش را از یک کیف پول و با یک کلید انجام دهند.
ادامه این مطلب و مطالب مرتبط را در ماینرزکمپ بخوانید
- ۹۸/۰۴/۰۵